søndag den 16. februar 2020



Forsvarets tørklædeforbud er forældet og spænder ben for mangfoldigheden
Dette er en del af en pro et contra. Du kan læse Peter Skaarup, retsordfører for Dansk Folkeparti, argumentere for det modsatte synspunkt her
Uanset hvordan jeg vender og drejer den, kan jeg kun se det som en kæmpe gevinst for Forsvaret og for Danmark, at unge muslimske kvinder melder sig til militær tjeneste.
Men i stedet for at møde dem med taknemmelighed over, at de melder sig under Danmarks faner, opfinder vi symbolske barrierer: Ufravigelige uniformsregler, der blandt andet indskærper, at et tørklæde er en civil beklædningsgenstand og derfor ikke må bæres sammen med uniformen. I praksis bliver det til et tørklædeforbud, som for nylig endte med en brat afslutning på kun fire dages værneret på Varde Kaserne for en 19-årig muslimsk kvinde.
At dømme ud fra Forsvarsministeriets mangfoldighedspolitik er det ellers netop den slags ansatte, som Forsvaret skal have flere af. Her fremgår det, at »det primære fokusområde er rekruttering og fastholdelse af kvinder til den uniformerede del af ministerområdet og etniske minoriteter til både civile og uniformerede stillinger«.
Endvidere står det klart og tydeligt formuleret, at »forskellighed er en ressource og medvirker til bedre opgaveløsning«, samt at det »skaber tillid og respekt i befolkningen«, hvis medarbejdersammensætningen afspejler befolkningssammensætningen.
»Det er en kæmpe gevinst for Danmark, hvis vi får et mere mangfoldigt militær.«

I det lys lyder det jo som en joke, at den 19-årige kvinde blev forhindret i at gennemføre værnepligtstjeneste, fordi hun dækker sit hår til med en hijab. Jeg troede, at Forsvaret gerne ville have flere som hun? Det er der alt mulig fornuft i at stræbe efter.
Det er en kæmpe gevinst for Danmark, hvis vi får et mere mangfoldigt militær. Internationale missioner finder ofte sted i markant anderledes kulturer, som soldater med anden etnisk baggrund måske kan tilbyde en indsigt og forståelse i.
Men det er jo alt sammen bare fine ord i en sådan mangfoldighedspolitik, hvis det ikke bliver fulgt op af de nødvendige praktiske foranstaltninger. I Sverige har det været muligt at bære tørklæde i forsvaret siden 2006. I USA spænder det heller ikke ben for, at unge kvinder kan melde sig til tjeneste.
Alligevel begrunder forsvarsministeren blandt andet sin manglende vilje til at ændre på reglerne med sikkerhedsmæssige hensyn og ensartethed i påklædningen. Lad os da bare designe Forsvarets egne, sikre tørklæder, der kan bæres sammen med uniformen.
Går vi virkelig glip af højt motiverede kvindelige ansøgere med særlige kulturelle og sproglige kompetencer, der kan blive en uvurderlig fordel i Forsvarets internationale missioner? På grund af et tørklæde?
Hvor er det dumt, at Forsvaret spænder ben for sig selv med et forældet tørklædeforbud. Kom videre.
Samira Nawa er ligestillingsordfører for Radikale Venstre
KOMMENTAR:

Samira Nawa Amini er bare so yesterday. Hun kører stadig efter drejebogen

1. Foregøjl at integration er mulig

2: Brug på den baggrund en masse penge, tid og energi på "integrationsfremmende" politik

3: Gå tilbage til punkt 1

"Integration" er et akademisk sludrebegreb der vandt frem dengang man indså, at der findes visse indvandrergrupper som står i opposition til samfundets herskende orden. I stedet for at erkende at vand ikke løber opad blev begrebet "integration" så opfundet. Kinesere er t.ex ikke bedre "integreret" end stokkonservative sunniislamister, men ingen taler om integration af kinesere. De glider bare ind, og får lov til at have deres kultur og særheder i fred. Der er gensidig respekt.

Vi er hinsides det punkt hvor typer som Samira Nawa Amini har nogen som helst vægt i deres stemme. Jeres tid er forpasset. At Danmark ikke skal blive et nyt Libanon er der bred enighed om, selv ind i de socialistiske rækker.

Gak hjem hvis ikke du kan lide lugten i bageriet – Islam skal INGEN indflydelse have på det danske samfund – på noget område..

Kunne Jyllands Posten ikke seriøst forklare baggrunden, for at Samira Nawa Amini efter en række blogindlæg, der alene omhandlede påståede krænkelser af muslimer, nu er blevet indlemmet i Jyllands Postens faste weekendpanel bestående af personer, der på skift skriver en kronik.

For hvor andre paneldeltagere skriver om mange forskellige emner, så har Samara Nawa Amini kun et emne på hjernen, nemlig påståede krænkelser af muslimer.

Det er til at få kvalme af.

I hundreder af år har udlændinge integreret sig og er blevet danske uden de store problemer:

Jøder, franske huguenotter, böhmiske glasarbejdere, "kartoffeltyskere", vietnamesere, indere, polske roearbejdere, srilankanere, ungarere, chilenere...

For så godt som alle er det gået uden sværdslag; de har arbejdet, tilpasset sig, lært dansk uden offentligt finansierede danskkurser for udlændinge, eller milliarddyre integrationsprogrammer, og er blevet danske med danske værdier. OG de har aldrig krævet særlig hensyntagen eller særbehandling. 

Kun én gruppe af indvandrere - fra et bestemt geografisk og kulturelt område - adskiller sig fundamentalt fra resten og skaber problemer i massevis, så man gang på gang må spørge sig selv, hvad de dog vil her i dette forfærdelige, vantro Danmark.

Endnu en omgang klynkeprosa fra en herboende muhammedaner. 

Måske Samira Nawa Amini burde spekulere over, hvorfor de fleste danskere har et negativt billede af hendes trosfæller. 

Årsagen er at de kommer med en "herrefolkmentalitet" og forlanger at de lande de bosætter sig i, skal tage særhensyn til deres medbragte kultur og normer, gør man ikke det bliver man beskyldt for at være racist og islamofob.

Selv for Samira Nawa Amini må det være indlysende, at når man som gæst ankommer til et andet land med sådan en attitude, så får man ikke mange venner endsige ret meget respekt.

Så det bedste råd jeg kan give Samira Nawa Amini og hendes "lidelsesfæller" er kort og godt, drop jeres medbragte islamiske tro på, at I er et "herrefolk" over alle andre og indorden jer fra dag et efter den kultur og de normer der er i de lande i har valgt at bosætte jer i.

Derfor skal der heller ingen tørklæder eller muslimer i det danske forsvar eller politiet..






Ingen kommentarer:

Send en kommentar